Профессорско-преподавательский состав

Бекбосынова Жанар Ескожаевна

Кафедра: Технология производства продукции животноводства 12
Zhanar.Bekbossynova@kaznau.kz
Размещенные материалы в Repository KazNAU
Сүттің сапа көрсеткіштерін зерттеу нәтижесінде сүттің ірімшік жасауға жарамдылығын анықтау. 28 мая, 2018

Сүттің ірімшік жасауға жарамдылығы әртүрлі сиыр тұқымдарының сүтінде мәйектің ұйығыштығы
Подробнее...

СҮТ ЖӘНЕ СҮТ ӨНІМДЕРІНІҢ СӘЙКЕСТІГІН РАСТАУ 29 мая, 2018

ЖШС RG –BRANDS «Моё молоко» 2,5 % , ЖШС «Көкшетау» сүт зауыты «Одари» 2,5 %, ЖШС «Масло-дел » «Петропавловск» 2,5 % алынды. Сәйкестігін растау сапа және қауіпсіздік көрсеткіштері зерттелді.
Подробнее...

Определение реологических характеристик пищевых масс при компрессном давлении 29 мая, 2018

Определение реологических характеристик пищевых масс при компрессном давлении
Подробнее...

Қышқыл сүт өнімі (с.і. 2,5айран) сапасы мен қауіпсіздігі 29 мая, 2018

Сүт және сүт өнімдерінің құрамы мен қасиетіне байланысты оның әрі қарай қандай тағам өндіруге болатыны шешіледі. Мысалы: сапалы сүттен, сүт тағамдарының барлық түрлерін (ірімшік, балалар тағамы, ашытылған сүт, сүт, қымыз, шұбат, құрт, айран және қаймақ т.б.) өндіруге болатын болса, құрамы мен сапасына байланысты белгілі бір сүт тағамын дайындауға болады.
Подробнее...

Әртүрлі сиыр тұқымдарының сүтінің стандарт талаптары бойынша сапа көрсеткіштері 29 мая, 2018

Мақалада әртүрлі сиыр тұқымдарының (Таза қанды алатау, алатау х голштино-фриз, алатау х айршир) сүті алынды. Сәйкестігін растау сапа көрсеткіштері(тығыздығы, қышқылдығы) және тағамдық бағалығы зерттелді.
Подробнее...

Будан козыларды жайылымда жайып семірту арқылы алынған экологиялық таза ет өнiмi 29 мая, 2018


Подробнее...

ҚАМЫР ШИКІЗАТТАРЫН ҚАЛЫПҚА КЕЛТІРУІ ПРОЦЕСІН ЖЕТІЛДІРУ 30 мая, 2018

Даны рекомендации по технологическим режимам обработки пряников и выбору параметров формирущих машин. Разработана методика инженерного расчета формующей машины. Recommendations about technological modes of processing of spice-cakes and to a choice of parametres of forming cars are made. The technique of engineering calculation of the forming car is developed. Кілттік сөздер: ұн, кондитерлік өнім, өндірістік база, пішін, қамыр, роторлық машина.
Подробнее...